Sopkrig

Jag ser mig själv som en tolerant granne. Bor man på campus får man räkna med grannarna har en och annan efterfest, det hör till. Jag har dock det senaste året stört mig på att mina grannar ställer ut sina sopor i korridoren, för att sedan låta dessa stå och lukta surströmming i flera dagar. Det är inte okej.

Men i enlighet med den mentaliteten som råder i det svenska samhället så vill jag inte klaga och vara till besvär... åtminstonde inte så högt så att någon hör...

Jag har dock funnit ett sätt att hämnas på mina grannars motbjudande ovana, utan att behöva konfrontera dessa. Jag ställer helt sonika ut mina sopor brevid min grannes stinkande skräpsamling och väntar på att denne ska bära ut mina sopor också. Min granne verkar inte reflektera över hur dennes sopor ständigt fortplantar sig, utan bär snällt ut mina sopor.

Denna aktion har dock inte lett till att min granne slutat ställa ut soporna i korridoren. Han fattar nog helt enkelt inte vad som försiggår. Men jag måste ändå erkänna att jag känner mig ganska nöjd med att jag har gratis sophämtning.

En kreativ skatteplanerare hade förmodligen försökt få igenom detta som "hushållsnära tjänster" i sin deklaration.

Jag känner emellertid att risken för övermod från min sida blir allt mer överhängande. Kommer han att märka om jag lägger dit lite fler grejer som jag önskar bli av med? Kommer han att kasta soporna på rätt ställe om jag sorterar dem åt honom?

Kommentarer
Postat av: Håkan

Ha ha! Klockrent.

2008-02-11 @ 18:36:32
URL: http://www.rappegoif.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0