matlagning

Förra veckan fick Stina slita ganska hårt i köket, medan jag spenderade lite kvalitetstid med hennes dator. Alltså säger den universiella rättviselagen att det är min tur att laga mat den här veckan. Efter att ha briljerat med en delikat korvstroganoff igår, var det idag dags för mitt paradnummer: pannkakor!

Det var dock nära ett litet missöde... Om Stina inte hade stoppat mig hade jag hällt i en matsked salt istället för en tesked.. det hade inte blivit bra. Men jag kan ju inte hjälpa att hon har 100 lösa måttsatser i hennes "redskapslåda".

Vid närmare eftertanke är jag kanske inte en så värst briljant kock trots allt... vi snackar ändå om killen som hällde i en deciliter mjöl i köttfärssåsen för att han råkade kolla på fel sida i receptboken.

Om sanningen ska fram är jag nog rent dålig på att laga mat. Förra veckan käkade jag två luncher på raskens, en på MAX och en pizza..

I många fall är jag lik en 5-åring till beteendet. Ett av dessa tillfällen är när jag är hungrig. I den första fasen förvandlas jag till hulken och blir helvild. Den andra fasen utmärker sig i att jag blir grinig och helst vill lipa. I den sista fasen hamnar jag i någon form av hungerpsykos och blir helt apatisk.

Mina bristande färdighet i köket grundar sig inte i okoncentration. Jag försöker verkligen hålla koll, men så fort jag vänder bort blicken 1 sek så har min måltid förvandlats till fossilt bränsle.

Det är helt enkelt tråkigt att laga mat, men det är jävligt gott att äta
 


Mats

Igårkväll rycktes jag upp ur min kvällsdvala av att det ringde på dörren. Utan att jag tänkte något mer på det öppnade jag dörren och där står det en man modell större med helskägg. Mannen modell större med helskägg presenterade sig som Mats och visade upp ett leg som visade att han kom från radiotjänsten. Under ett kort ögonblick övervägde jag att dra en liten lögn för Mats och blåneka till tv-innehav. Men sen kom jag till insikt till att jag hade reklam för jamba ringsignaler i bakgrunden och lite lätt yrvaken som jag var orkade jag inte dra den valsen. Mats var trevlig, men vad gör det nu när jag ska punga ut en skaplig slant. Det mest ironiska är att jag sovit hos Stina i en vecka och så väljer han att droppa förbi då jag råkar vara hemma.

Jag tycker att det är bra att man betalar tv-licens i Sverige. Det som jag tycker är lite snett är att jag som har väldigt begränsade ekonomiska medel ska betala lika mycket som en höginkomstagare.

Undrar om Mats knackar dörr på Rosenbad nästa vecka...

Idag ringde det på dörren när jag var hos Stina... vi öppnade inte...

Här är en bild på Mats så ni vet hurvida ni ska öppna dörren eller inte:

image4

Nya Söderstadion?

Om jag har kopplat rätt nu så har det tagits ett steg till en ny arena för Hammarby IF. Det är snack om något komplex med skjuttak (kan ha fel på den punkten) med plats för 30 000 söderkisar. Arenan ska enligt uppgift ligga i globenområdet, vilket är bästa tänkbara lösning. Men som bajare har man fått lära sig den hårda vägen att man inte ska ta ut något i förskott. Bajen har velat ha en arena i ungefär lika många år som jag är gammal. Processen har alltså varit allt annat än kort och jag vägrar tro på något förrän det första spadtaget har tagits på systembolagstomten (ganska roligt att en framtida arena ska ligga där f.ö. med tanke på bajenmyten).

Men om det nu blir verklighet, peppa peppa ta i trä, måste man ställa sig frågande till hur bajen med ett av allsvenskans jämnaste publiksnitt över 10 000 ska kunna fylla ut arenan på 30 000 utan att det ska kännas som när IFK Gbg fick hybris o skulle spela alla sina matcher på nya Ullevi (nya Ullevi känns å andra sidan mer som en friidrottsarena, med löparbanor och kikaravstånd mellan publik och spelare). Ägarförhållandet blir också intressant att se. Kommer AEG att kliva in och betala vissa av byggkostnaderna och hur stor del (om ens någon) kommer Hammarby att äga. Hammarby har haft allsvenskans dyraste säsongskort pga. de skyhöga planhyrorna på ett sedan många år förfallande Söderstadion. Så jag tror inte att kostanderna för publiken kommer bli så värst mycket större.

AIK har sedan många år gett bort överskottsbiljetter till ungdomslag för att kunna fylla ut Råsunda. Det är alltid bättre att sälja biljetter för 1 kr än att stolar står tomma. På det här sättet har AIK kunnat rekyterara supportrar genom att visa lite good will.

Som den bakåtsträvare jag är så skulle jag bli synnerligen besviken om de skulle lägga en plastmatta istället för naturgräs på den nya arenan. Inte för att jag tror att det skulle missgynna Hammarby spelmässigt med konstgräs, snarare borde Hammarbys snabba passningsspel på sikt gynnas av låtsasgräs. Men en fotbollsplan ska lukta nyklippt gräs punkt slut!

kloka ord..


"Det är ju inte så att du aldrig gör något, det är bara det att du aldrig gör något bra"

-Stina sammanfattar de första 20 åren och 9 månaderna av mitt liv..

Datum bestämt!

Den 1/1 2008 kommer bli känd som världens genom tiderna längsta dag. Det är dagen då Henrik ska sluta snusa (jag känner mig lite som Muhammed Ali när jag pratar om mig själv i tredje person). Jag vet att det är en idiotisk dag att sluta snusa av många skäl. Med tanke på alla nyårslöften så talar statistiken emot mig. Om någon mot all förmodan skulle ertappa mig snusandes efter den 31/12 får ni lov att bitchlappa mig, om jag blir sur kan ni referera till det här inlägget.

Jag har börjat gå Stina på nerverna. Hon går runt i lägenheten med sina (egentligen mina, men men) mp3-lurar i öronen o vreser så fort jag tilltalar henne. Jag tror att hon inte är riktigt nöjd med hur hussysslorna har fördelats de senaste dagarna.. Men nu är hälsoarbetet färdigskrivet så jag får se till att kompensera henne. Nu är det ju trots allt nästan 10 dagar innan nästa gäng med uppgifter ska in...


Vagabond

Jag har sedan i lördags, då min dator dog (vila i frid), bott hemma hos Stina. Jag är lite av en vagabond. Jag känner mig inte hemma någonstans. Min lägenhet känns så tom utan min kära dator och ekot studsar mellan väggarna när jag rör mig. Jag har varit tillsammans med Stina ett bra tag nu, men ändå så är hennes lägenhet just hennes och det är inte "hemma" för mig i den bemärkelsen. Jag pendlar mellan lägenheterna, hämtar grejer hemma hos mig själv och pluggar hemma hos Stina. Allt av vikt har jag i min blåa tygpåse som far fram och tillbaka mellan lägenheterna. 

En insikt rikare har jag åtminstonde blivit: datorn är för jävligt viktig för mig! Jag blir så rastlös utan den så att jag nästan klättrar i gardinerna. Jag undar vad man gjorde innan datorns tid? Alltså, inte då man var upptagen med att uppfinna hjulet och andra nyttigheter, utan när de bara ville fördriva lite tid?

Ikväll gör jag eventuellt comeback i fotbollen efter 6 månaders skadeuppehåll. Något målvaktsspel avvaktar jag dock ett litet tag till då jag i mitt nuvarande skick inte är lämpad för inomhusspel.
 


En bakfylla blandad med tabletter

Var som bekant ute igår. Idag är det tänkt att jag ska få lite skolarbete gjort.

Dom som känner mig vet dock att jag kanske är världens mest bakfulla person. Dagen efter en utekväll brukar spenderas högst 3 meter från sängen med en spyhink vid min sida. Detta har blivit lite av ett handikapp för mig eftersom jag alltid måste kalkylera med att en hel dag går bort när jag väljer att gå ut en kväll. Jag blir helt enkelt så förstörd så att jag inte klarar av att röra mig. Det sjuka är att jag inte behöver dricka så värst mycket för att må piss 24 timmar efter. All heder åt de gamla hederliga huskurerna (har ni försökt dricka ett glas vatten med salt när ni kommer hem från krogen? inte det lättaste), men kvällen till ära valde jag att besöka den vänliga syrianen på pressbyrån och införskaffa brustabletter mot bakfyllan.

Kuren består av tre steg, där man tar en tablett i ett glas vatten innan man börjar kröka, en innan man går och lägger sig och en till frullen dagen efter. En liten detalj är att det står väldigt finstilt i bruksanvisningen att man bör käka i samband med varje dos. Det säger ju sig självt att man mår bättre av att käka regelbundet före, under och efter fyllan, så hur mycket av effekten kan man egentligen tillskriva tabletterna? I vilket fall känner jag mig lite mör idag och har en har en liten, liten, liten tendens till betongkeps.

Kombinerat med födointag ger jag Revigör 4 av 5 spyhinkar

376905-3

När det går lite emot...

Idag har det inte varit någon rolig dag alls. Yrvaken satte jag mig framför datorn med mitt nödvändiga livselixir (kaffe). Jag han knapp kolla rubrikerna på aftonbladet innan datorn hade bestämt sig för att gå och lägga sig igen. Nähe tänkte jag, bara att starta om skiten, men där misstog jag mig minsann! Skärmen vart randig och konstig och jag kunde inte komma in i windows. Jag ringde min datorstödsjour (mamma) och hon guidade mig genom en massa procedurer via telefon men inget hjälpte. Jag som skulle få så mkt gjort idag och så får jag sitta med det här hela dagen. Nu sitter jag hemma hos Stina och skriver lite på en inlämningsuppgift, mest för att lindra mitt dåliga samvete. Det är verkligen dålig tajming av datorjävlen att gå sönder när jag har så många inlämningsuppgifter i skolan. Bara att skicka iväg den på service...

Dagens stora fråga bör dock vara: hur många har en mamma som kan så pass mycket om datorer så att hon kan guiden en till att formatera om en hårdisk över telefon?

Ikväll ska jag till Markus och dricka öl och spela super mario. Sen ska vi på eftersläppet till 6-nations.

"När det blåser upp till storm bygger vissa vindskydd, medan andra bygger väderkvarnar"

Upprörande!

Nu är jag synnerligen upprörd! Efter att ha läst DN:s artikel "snuspriserna smyghöjs" (läs här)  har det allt mer gått upp för mig att alla egentligen försöker blåsa mig, en stackars missbrukare, på min surt förvärvade CSN-pengar. Att vi snusare ska fylla hål i regeringens budget kan man alltid diskutera och att Swedish Match inte är det mest moraliska företaget är sedan länge kännt, men någonstans så måste det finnas någon som tycker att det är omoraliskt att utnyttja människor i beroendeställning.

Jag har bestämt mig. Det kommer gå långt ifrån smärtfritt och jag kommer förmodligen att ångra mig 1000 ggr de första veckorna, men jag ska lägga ner snuset.

Rubrik

Jag får väl passa på att välkomna mig själv ut i cyberrymden! tack tack!

Varför ska då jag starta en blogg? En väldigt bra fråga som man brukligen svarar för att vinna tid när en svår fråga ställs. Troligen är det för att jag är förbaskat uttråkad och inte orkar ta mig för något just nu. Förmodligen som en följd av att jag inte vill sätta mig och göra skoluppgifterna jag skjutit framför mig hela dagen. Det blir som en ångerstcirkel som jag inte vet hur jag ska ta mig ur riktigt. Nu är det så pass sent så nu är det ändå ingen mening med att sätta sig i vilket fall. Nog pratat om det.

Det svåraste med att skapa en blogg måste vara att komma på ett klämkäckt namn på bloggen! Med viss konsulthjälp av min bror laborerade jag fram följande alternativ:

sulansvanstervad.blogg.se - efter fotbollshjälten suleyman sleyman -mannen med de enorma vaderna

fiskpinnaroketchup.blogg.se - ingen motivering alls

oberoendeframkallande.blogg.se - snus är en last jag har och som jag önskar bli av med, men kopplingen till timbuktus senaste skiva kändes ganska långsökt

så tillslut föll det alltså på blindtarmen.blogg.se helt enkelt därför att den här bloggen har alla blindtarmens funktioner. Den ser inte så värst fräsch ut och är i övrigt inte bra till något.

image1

De legendariska vaderna!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0