en ondskefull plan..

Som jag tidigare avhandlat i den här bloggen så finner jag det väldigt egoistiskt att ställa ut sina hushållssopor i trapphuset. Jag tror mig inte vara någon övermänniska som aldrig tar en bekväm genväg, men när soporna står och osar i trapphuset i ett par dagar passeras min toleransgräns.

För ett par veckor sen upptäckte min granne att hans sopor luktade illa. Förmodligen var han då för stressad för att ta omvägen på 30 sekunder förbi soprummet, så han valde att placera soporna utanför dörren. När jag kom hem från skolan samma dag upptäckte jag att det var någon från hyresbostäder som satt en lapp på väggen ovanför soporna, där sopornas ägare vänligt men bestämt uppmanades att avlägsna soporna.

Med tanke på att jag i mitt förra boende varit med om att sopor blivit stående i korridorer tills de själva utvecklat ben och förflyttat sig till soprummet, kan det tyckas att hyresbostäder var lite väl hårdhänta och inkonsekventa i det här agerandet. Men å andra sidan framgår det med all tydlighet i hyreskontraktet att sopor inte får placeras i korridorutrymmen, därför ser jag en poäng i att utfärda "varningar" av detta slag. Varför ska jag behöva lukta på hans sopor? Det minsta man kan begära av människor som inte behagar ta ut soporna i tid är att de luktar på sin egen skit, istället för att delge oss andra.

Soporna försvann dagen därpå men lappen har suttit kvar på sin plats på väggen i minst två veckors tid. Min granne har med andra ord uppvisat en enorm lathet som inte ens orkat plocka ner lappen. Idag befriade jag honom från detta, förmodligen väldigt ångestskapande, arbete och plockade själv ner lappen. Inte för att lappen störde mig, utan för att jag har en ondskefull plan. Jag ska kopiera upp lappen i 50 exemplar på biblioteket och utse mig själv till ordningsman på bygget, med ett personligt vendetta mot grannar som ställer ut soporna utanför dörren. Där sopor ställs ut, kommer det att sättas upp en lapp. Jag tar med andra ord lagen i egna händer...

Kommentarer
Postat av: Jens

Haha bästa planen!

2008-11-18 @ 22:32:29
URL: http://mysighetsministern.blogspot.com
Postat av: Honken

Ska vi bilda en pakt, för jag funderar på ett slå upp världens jätteplakat nere i min entré, då alla mina grannar inte behagar att slänga reklamen i sina sopor, utan direkt på golvet innanför dörren.

2008-11-26 @ 15:55:51
Postat av: Kicki

Henke.... det är inte kul att gå in på dig blogg VARJE DAG bara för att upptäcka att du fortfarande inte har uppdaterat den... =(

2008-11-27 @ 12:23:22
Postat av: Anonym

honken -något ska vi ju göra i december så varför inte jaga livet ur våra grannar =)

2008-11-30 @ 20:06:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0