Mot den moderna fotbollen!

Tycker att det är hysteriskt roligt att djurgården nu har blivit bestraffade för vad som hände i matchen mellan Bajen-Gnaget för ett tag sen (ja, då fotbollen dog igen, ni vet). Trots att hammarby har bett Svff (svenska fotbollsförbundet, för den oinsatte) att sätta upp nät framför bortalagets sektion på Råsunda fotbollstadium, som en åtgärd för att minska antalet inkastade föremål, har de gång på gång blivit nekade detta. För den som inte vet det är Hammarby den klubb som alltid får bäst omdöme hos så väl brandkåren som polisen för sina arrangemang. Hammarby som klubb sköter sig exemplariskt i de flestas mening. Sen att det finns idioter som vill förstöra för andra är en helt annan sak.

Svff, som äger Råsunda, nekar Hammarby ett nät framför sina supportrar. En par bajare gör bort sig, kastar in en smällare och fotbollen dör åter igen. Svff kräver HAMMARBY på bötesbelopp, inte individerna som kastar in smällarna, utan föreningen Hammarby IF FF ska betala för deras idioti. Var för någon annanstans i samhället fungerar det på det sättet, speciellt när Hammarby är en av få föreningar (faktiskt) som tar säkerhetsfrågan på allvar.

Nu ska alltså Hammarby själva bekosta nätet på bortasektionen på Råsunda, tillsammans med Djurgården som inte ens spelade. Absurdum i kvadrat. Det har Svff bestämt, samt att samma sekt får in hundratusentals kronor på bötesbelopp som de kan dela ut efter eget tycke och smak. Pengar och en upprustad arena, snacka om ett klipp för Svff. Hoppas att bajarna och djurgårdarna har sinnesnärvaro till att ta med sig "sitt" nät hem efter matchen.

Undra vad Malmö och Helsingborg får för straff efter incidenterna i samband med deras möte och då vet ni förmodligen inte ens vad jag pratar om... Gräsmattan behöver läggas om på Råsunda...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0